Är det tillåtet att delta på fysiska utbildningar?

Vi är många som längtar efter att åter kunna mötas, utbildas och inspireras i grupper än vad som varit möjligt det senaste halvåret.

I skrivande stund är maxantalet tillåtna deltagare vid allmänna sammankomster 50 personer. Det råder en viss otydlighet kring vilka typer av evenemang denna regel omfattar, och en vanlig missuppfattning är att det inte är tillåtet delta på fysiska utbildningar.

Vad gäller vid fler än 50 deltagare?

Vad många inte vet är att detta inte omfattar slutna möten och konferenser som anordnas av företag och organisationer, då dessa inte räknas till allmänna sammankomster. Möten och konferenser med fler än 50 deltagare är tillåtna så länge de inte är öppna för allmänheten att delta i. Detta innebär att exempelvis en organisation får ha en konferens för sina 80 medarbetare.

Vad gäller vi färre än 50 deltagare?

Just nu avråds inte samlingar av grupper om färre än 50 personer. Våra fysiska utbildningar har aldrig mer än 50 deltagare och i dagsläget har vi ett begränsat antal på respektive utbildning. Detta innebär att vi har betydligt färre deltagare än vanligt på våra utbildningar.

Är det tillåtet att delta på fysiska utbildningar?

JA! Vi på Offentliga Utbildningar arrangerar öppna utbildningar som understiger 50 deltagare och vi har dessutom begränsat antal deltagare på respektive fysisk utbildning.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer avseende covid-19 och tar vårt samhällsansvar. I samverkan med våra samarbetspartners har vi vidtagit följande åtgärder för att inte bidra till smittspridningen för att säkerställa att du får en trygg kursupplevelse. Deltar du hellre på en digital utbildning så hittar du dessa här

Så arbetar vi för att du ska känna dig trygg;

  • Vi minskar storleken på grupperna vid samtliga kurstillfällen under hösten
  • Bord och stolar i utbildningslokalerna placeras med lämpligt avstånd enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att undvika trängsel
  • Utbildningslokalerna rengörs extra noggrant och desinficeras inför varje kurstillfälle och under pauserna
  • Lunchbuffé ersätts med bordsservering
  • Handdesinfektion finns tillgänglig i utbildningslokalen